Picture of study materials
hjemmeundervisning.dk

Links

Sidst opdateret: 11/07-2022

Diverse

Danmarks Pædagogiske Bibliotek

Hvis man har svært ved at beslutte sig for, hvilket materiale man vil benytte sig af i hjemmeundervisningen, fordi man måske ikke ved, hvad der er på markedet, så er Pædagogisk Bibliotek det helt rigtige sted at tage hen.

På Pædagogisk Bibliotek har de alt, hvad der måtte findes af materiale, som bliver brugt i undervisningen i folkeskolen, og i den videre uddannelse derefter i øvrigt. Man kan frit oprette sig som privat låner, og derefter låne alt det materiale man måtte ønske sig, så man kan sidde derhjemme i ro og mag og finde ud af, hvilket materiale der vil passe bedst til sit eget barn og til sin egen hjemmeundervisning, inden man eventuelt går ud og investerer penge i materialerne.

Bemærk: Danmarks Pædagogiske Bibliotek er en del af Aarhus Universitet.

EMU - Danmarks læringsportal

EMU er Danmarks læringsportal og en af Undervisningsministeriets hovedindgange til uddannelsesområdet. Her er bl.a. formidling, videndeling, debat, gode eksempler, undervisningsforløb, inspiration og links.

Her finder man bl.a. også læseplaner og undervisningsvejledninger til alle folkeskolens fag, og til nogle af fagene er der også praksiseksempler til undervisningen.

Her findes en stor mængde gratis materiale, mens visse af tjenesterne er baseret på abonnement.

Forlag

Alinea

Her finder man en masse gode undervisningsmaterialer inden for stort set alle fag.

Baskerville Forlag

Hos Baskerville finder man et godt udvalg af forskelligt materiale til dansk, matematik, engelsk og naturfag.

Man kan mod betaling få mulighed for at få adgang til en masse materiale online, men der er dog også mange gratissider, så man kan prøve materialet af, inden man eventuelt beslutter sig for at købe det.

Dansk psykologisk Forlag

Her er bl.a. nogle gode materialer til danskundervisningen samt vurderingsmateriale til matematik.

Gullhoj

Hos forlaget Gullhoj kan man købe undervisningsmateriale til dansk, matematik og engelsk. Derudover har de et udvalg af e-bøger på dansk og engelsk.

Gyldendal Uddannelse

På Gyldendal Uddannelse kan man finde undervisningsmateriale til stort set alle de fag der er i folkeskolen.

Der findes materiale til grundskolen, gymnasiet, voksenundervisning og læreruddannelsen.

Hogrefe Psykologisk Forlag

På denne side har de en stor del rigtig godt trænings- og testmateriale til flere forskellige fag, hvis man vil følge med i, hvordan ens barn klarer sig.

OBS! Man skal være opmærksom på, at man skal være tilknyttet en skole/institution eller selv være uddannet lærer eller lignende, før man kan få lov til at købe deres testmateriale. Dog giver de mulighed for, at man kan kontakte dem, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man kan få lov til at købe dem.

Træningsmaterialet til faget dansk, hvor der bl.a. er gode læsebøger, kan man dog godt købe uden at have uddannelse inden for faget eller være tilknyttet en skole/institution i øvrigt.

Matematikforlaget

Her er der nogle erfarne matematiklærere, der er gået sammen om at udvikle nogle test, så man kan danne sig et overblik over, hvordan ens barn klarer sig i matematik.

Prøverne tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets vejledninger og de mest anvendte lærebogssystemer. Det er et fantastisk godt og brugbart materiale, der varmt kan anbefales. Der er test og træningsmateriale til alle klassetrin.

Lovgivning

Bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v.

Her kan hele loven om friskoler og private grundskoler hentes.

Som hjemmeunderviser hører man under loven om frie grundskoler, og det er særligt kapitel 8, der gør sig gældende som hjemmeunderviser.

Fælles Mål

Her er informationer på Undervisningsministeriets side om Fælles Mål.

Her står alt om, hvad Fælles Mål er, ligesom der på siden er links til de Fælles Mål, læseplaner samt vejledninger for hvert enkelt fag i folkeskolen.

Børne- og Undervisningsministeriet

På Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside kan man finde alt, hvad der har med skole og uddannelse at gøre.

Her er oplysninger om alt fra nye politiske beslutninger, uddannelser, love og regler til statistik og meget mere.

Materialer online og til download

Der er efterhånden utrolige mængder af materiale online på nettet og til download, så dette er blot et meget meget lille udsnit.

Leg og lektie

Visionen med LEG og LEKTIE er, at få forældre, pædagoger og lærere til at lege, skabe nysgerrighed og implementere læring i hverdagens situationer på en sjov, farverig og kreativ måde. LEG og LEKTIE giver inspiration til lege, opgaver, spil forældrevejledninger med læring til børn, som du let kan bruge i hverdagen, i børnehaven eller skolen.

LEG og LEKTIE har mange gratis materialer der frit gavn downloades og bruges til hjemmeundervisning.

Ann-Berit

Ann-Berit er en skolelærer, der virkelig brænder for sit fag. Gennem årene som skolelærer, har hun udarbejdet en masse godt og virkelig brugbart materiale, som hun har lagt ud på sin hjemmeside til inspiration og fri afbenyttelse. Absolut et kig værd.

GratisSkole

Dette er en side med mange muligheder for gratis at downloade meget forskelligt virkelig godt undervisningsmateriale til mange forskellige fag.

Materialet er lavet af en enkelt mand, der har lavet det til sin egen familie og skoler mm. Da materialet alligevel er lavet, så mener han, at alle lige så godt kan få glæde af det - fantastisk!

Matematikbogen

Her er der masser af gode muligheder for at finde matematikopgaver af alle slags og til alle klassetrin.

Der er opgaver der løses online samt opgaver der kan downloades.

MatematikFessor

MatematikFessor er udarbejdet til de forældre, som gerne vil hjælpe deres børn i matematik, og bruges nu også af mange skoler over hele landet.

Der er mulighed for at barnet kan lave opgaver, som rettes online. Opgaverne er som udgangspunkt tilrettelagt efter barnets klassetrin, men systemet tilpasser sig barnets niveau, så uanset om barnet er over, på niveau eller under folkeskolens trinmål, så sætter systemet ind der, hvor barnet er.

Når man opretter sig som bruger, får man bl.a. adgang til 1,3 mio. spørgsmål, mere end 1200 videolektioner samt et individuelt læringsforløb. Desuden er der mulighed for at se rapporter over lektier, tidsforbrug, niveau og udvikling, og der er lektiemotivation via medaljer, point og "belønning".

Der er et gratis prøveabonnement på en måned, hvorefter det er muligt at oprette et abonnement for private for kr. 299,-

Matematikfor5

Siden her er primært henvendt til elever på mellemtrinnet.

Der er masser af rigtig gode opgaver inden for alle de 4 regnearter, koordinatsystemet, statistik, brøker, algebra og geometri. Alle opgaverne er selvrettende, og man har mulighed for at udskrive resultatet, når man er færdig.

Matematikk.org

Dette er en norsk side, hvor der er en masse muligheder for at spille og lave øvelser online.

Der er også mulighed for selv at lave opgavesæt og indstille hvilket niveau og hvilke typer opgaver, de skal indeholde. I nogle tilfælde er der mulighed for at få tilsendt et diplom pr. email for korrekt løste opgaver.

Der er desuden nogle gode plakater med regneregler, som man kan downloade, ligesom der er matematiske konkurrencer, hvor man kan vinde præmier.

Minlæring

MinLæring er en digital læringsplatform, hvor man kan træne grammatik i engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk og dansk. Man kan købe et abonnement til hvert af de enkelte fag, og man er således ikke nødsaget til at købe til alle fag.

MinLærings materialer indeholder teori og læringsvideoer samt et stort udbud af øvelser og opgaver. Alle øvelser mm. foregår online, og det er ikke muligt at printe materiale ud.

Materialet på minlæring.dk er ikke egnet til de mindre klassetrin, men udelukkende til den sene udskoling samt de gymnasiale niveauer.

M+

Dette sted er det helt rigtige, hvis man selv vil sammensætte og tilrettelægge sit materiale til matematik.

Inden man abonnerer på det, er det muligt at få det på prøve først.

Opgaver for børn

Her finder du sjove og lærerige opgaver til børn i alderen 3 - 10 år.

Opgavehæfterne indeholder bl.a. øvelser med klokkeslæt, betaling med mønter, bogstavøvelser, simple regneopgaver samt øvelser i håndskrift - alt sammen kombineret med bl.a. tegne- og farvelægningsopgaver. Der er også mange andre sjove og underholdende opgaver og materialer bl.a. i form af aktiviteter til køreturen, prik-til-prik samt labyrinter mm.

Materialet er et mix af gratis materiale til download direkte fra siden samt materiale som man kan downloade efter køb.

Ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev modtager man et gratis opgavehæfte til de 4 - 7-årige. Man skal dog selv printe det ud.

Skoven i skolen

Et rigtig godt sted at hente inspiration til undervisningen - særligt i naturen.

Her kan du finde ideer til aktiviteter, undervisningsforløb, viden om udeskole samt skovmad.

Bl.a. kan anbefales "Årstidshjulet" der er et idé-værktøj for børn, og et planlægningsværktøj for voksne, som gerne vil bruge naturen sammen med børnene. Man kan trykke ind på en måned, og der vil så komme en masse forslag til, hvad der sker i naturen lige på dette tidspunkt. Virkelig godt!

Alle materialer er til fri afbenyttelse og brugbart til masser af gode timer udendørs.

Sysform

På denne side, er der rig mulighed for at få meget og godt materiale til træning i de forskellige regnearter i matematik.

Siden indeholder bl.a. selvrettende opgaver i færdighedsregning, så man efterfølgende kan se ens resultatet - inkl. de rigtige svar, hvis man har svaret forkert.

Der er opgaver, der kan løses online, men der er også en masse opgaver til download og udskrivning.

Ordbøger

bab.la

bab.la er en sprogportal for sprogelskere.

Med bab.la kan du oversætte ord, lære sprog ved hjælp af sprogtests og hjælpe med at opbygge ordbogen, ligesom man selv kan komme med forslag til oversættelser eller bekræfte forslag fra andre brugere.

Et rigtig godt værktøj, når man beskæftiger sig med det sproglige.

Google Oversæt

Google Oversæt er en gratis oversættelsestjeneste, som tilbyder øjeblikkelige oversættelser mellem mange forskellige sprog.

Den kan oversætte ord, sætninger og websider mellem enhver kombination af de sprog, den understøtter.

ordnet.dk

Ordnet.dk indeholder tre ordbøger: Den Danske Ordbog, Ordbog over det danske Sprog samt KorpusDK.

"Den Danske Ordbog" - ordbogen beskriver ordforrådet i moderne dansk fra ca. 1955 til i dag, og opdateres løbende.

"Ordbog over det danske Sprog" - ordbogen dækker dansk i perioden 1700-1950, og er den største danske ordbog med sine 225.000 opslagsord.

"KorpusDK" - KorpusDK giver mulighed for at undersøge sprogbrugen i et stort antal danske tekster, i alt 56 millioner ord. Teksterne er specielt behandlet med henblik på sproglige undersøgelser. Sammen med et stærkt søgeværktøj betyder det at man kan søge meget præcist efter eksempler på bestemte udtryk.